
HDP’nin ‘Herkes için adalet’ afişlerine saldırı
HDP’nin ‘Herkes İçin Adalet’ ilanlarına saldırı yapıldı.
Fecri Dost-Eskişehir’de HDP tarafından kiralanan bilbordlara asılan “Herkes İçin Adalet” afişleri, MHP ve AKP’li yöneticilerin hedef göstermesi ardından saldırıya uğradı.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Eskişehir merkezde belediyelerden kiralanan 8 bilborda “Herkes İçin Eşitlik”, “Herkes İçin İş -Aş”, “Herkes İçin Özgürlük”, “Kadınların Özgürlüğü İçin Önce Adalet” afişleri asıldı.
MHP-AKP HEDEF GÖSTERDİ
MHP ve AKP tarafından hedef alınan bilbordlara dün gece saldırı oldu. Eskişehir Belediyesi’ne ait bilbordların camları kırılarak, afişler yırtıldı. Bilbordlara saldıran kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’
Ercan, saldırganlar ve partilerini hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
NE OLMUŞTU?
AKP Tanıtım Medya Başkanı Hasan Burgaz, twitterdan şu sözlerle hedef göstermişti: “CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin, HDP’nin eşitlik ve adalet konulu bilboardlarına ilişkin pozitif ayrımcılığını, KAÇAK VİLLA ve KALABAK sorununa ilişkin billboard taleplerimize de göstereceğine inanıyoruz… Büyükşehire çağrıda bulunuyoruz! İnsan aklı ile dalga geçmeyi bırakın! Şehitlerimizin olduğu bir günde PKK’nın sözcüsü olan parti için astığınız bu afişleri kaldırın!!!”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP grubu adına söz alan Orhan Durmuş, “Böyle bir günde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin billboardlarında terör örgütü ile ilişkili olduğu bilinen bir partinin ilanlarının yer almasını kınıyoruz” sözleriyle HDP’yi hedef aldı.
TÜM SİYASİ PARTİLER İLAN VEREBİLİR
Belediyenin Meclis toplantısına başkanlık eden CHP’li İbrahim Arslan ise, “Şehitlerimiz için bizler de çok üzgünüz. Ne yazık ki çok sayıda yiğidimizi şehit verdik. 3 şehidimiz daha var. Ama burada kınanacak bir durum yok” dedi. HDP’nin 9 Şubat’ta belediyeye başvurduğunu ve 10-14 Şubat tarihleri arasında 8 billboard’u istediğini ve bin 200 lira bedeli karşılığında tahsis edildiğini söyleyen Arslan, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin kısıtlayıcı bir durumu olamayacağını, yasalara göre tüm siyasi partilerin, kanuna aykırı ilanlar olmadığı billboardlara ilan verebileceğini aktardı.
Average Rating