
Anayasa Komitesi sonuç alamıyor
Anayasa Komitesi sonuç alamıyor
Geçtiğimiz hafta Arap basınında öne çıkan haberlerde Suriye krizinin çözümü için kurulan Anayasa Komitesi’nin çözüm üretememesine ve Türk devletinin Libya’ya yönelik hamlelerine yer verildi.
Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren El Ereb gazetesi, “Geçtiğimiz 15 ayda Anayasa Komitesi 5 oturum gerçekleştirdi. Şu ana kadar elle tutulur bir sonuç elde edemeyen komitenin, zaman kaybından başka bir şey olmadığı yorumları yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Oturumların düzenlenmesine öncülük eden BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen de umutlarını yitirerek, komitenin çalışamaz hale geldiğini itiraf etmişti.
Komite üyelerinden Ewed El Ali de komitedeki görevinden istifa ederek, görüşmelerin çıkmaza girdiğine dikkat çekti.
ABD VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ KÖTÜ BAŞLADI
ABD’deki görev değişiminden sonra Ankara-Washington ilişkilerini değerlendiren Şarkul Avsat gazetesi de “Dün yaşananlara baktığımızda ABD-Türkiye ilişkilerinin kötü başladığını söyleyebiliriz. Ankara, ABD’yi 2016’daki darbenin arkasında olmakla suçladı. Ankara’nın bu suçlamaları ABD Hazine Bakanlığı’nın hazırladığı bir raporda Türkiye’nin DAİŞ’e mali destek verdiğine yer vermesinin ardından geldi” dedi.
Öte yandan Rusya’dan S-400 aldığı için ABD ile ilişkileri gerilen Türkiye, ilişkilerin düzelmesi için çaba gösteriyor.
TÜRKİYE LİBYA’YA ÇETE GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR
Türkiye’nin Libya’ya müdahalelerine ilişkin El Beyan gazetesi, “Türk yetkililer Libya krizinin çözülmesini ve geçici hükümet kurulması çağrısında bulunurken aynı zamanda Türk devleti Libya’ya çete göndermeye devam ediyor. Bu birçok raporda yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Average Rating