Kürt halkı % 70 hayırla Türkiye demokrasisine sahip çıkmıştır.

Read Time:1 Minute, 33 Second

REFERANDUMDA KÜRT HALKININ % 70 İRADESİ TÜRKİYE HALKALARININ DEMOKRATİK İRADESİNDEN YANA,HAYIR DİYEREK, ORTAK SİYASİ İRADESİ HDP Sİ İLE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI.

 

 

 

seçim sonuçlarınınımı duymak istiyorsunuz.bu sonuçların lamı cimi yok. 2010 yılında seçim kanununda yapılan değişiklikle,açık ve net bir şekilde kanun hükmü ihlal edilmiştir.çünkü iki bin on öncesi şaibeli oyları engellemek maksadıyla çıkartılan,yüksek seçim kurulunun gerek zarf gerekse oy pusulalarında her hangi bir mühürsüz oy kullanımı geçersiz sayılır nokta…!

gerek HDP gerek CHP tarafından açıklanan ve bu yönde yasalara aykırı oyların iki milyon civarında olduğu ve bu oyların tercihlerine ve içeriğine bakılmaksızın hükümsüz sayılması şarttır.

gerek türkiye kürdistanında ve büyük şehirlerde yapılan bu yöndeki müdahalelerin seçim sonuçlarını etkileyeceğinden dolayı kabul görmesi kabul edilemez.gerek HDP nin gerek CHP nin seçim sonuçlarını değerlendirdiğinde referandum sonuçları evet değil hayırdan yana olduğu bir gerçek.

ne yapıla bilinir ?

sonuna kadar hayır iradesinin sandıklara yansımasına sahip çıkıp açıklanan resmi yanlı sonuçların halklarımız nezninde hükümsüz olduğu her yerde konulmalı ve hayır iradesine demokratik şekil ve yöntemlerle sahip çıkılmalıdır.yüksek seçim kurulu bu gerçek iradeyi tanıyana kadar alanlarda tepikilerimizi koymalı ve sonuçlara karşı direnmeliyiz.

sonuçlar neyi açıklıyor.

gerek kürt halkı gerek türkiye demokratik iradesi partisi HDP yey sahip çıkmış onun siyasi öncülüğüne onay vermiştir.AKP ve FAŞİT blokun her türlü çabalarına rağmen partimiz dimdik ayakta durmasını bilmiş önümüzdeki her türlü mücadelelerde saygınlığını korumuştur.demokrasiden vazgeçmedik ! irademizi de koruduk.

türkiye halkalarına,demokratlarına,mütedeyin kesimlerine sosyal demokratlarına,laiklerine,hatta kemalist inatçılarına verilen mesaj şudur:HDP sisi demokrasi mümkün değildir.gerek türkiyenin demokratik birliğinde gerek demokratik var oluşunda HDP iradesi yok sayılamaz.

o yüzden önümüzdeki süreçte ya HDP nin yanında birleşip o iradeye saygı gösteren demokratik mücadele içinde safları sıklaştıracak ve yerini alacak,yada güçlü bir demokrasi için herkes mücadeledeki demokratik ilkelerde bir diğerini ötekileştirmeden herkesini kıymetini bilerek,birlikte mücadelede yerini alacaktır.HDP siz demokrasi düşünülemez,durmak yok mücadeleye devam ! Erkan Polat

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Yorumunuz için teşekkür ediyoruz en kısa zamanda size cevap verilecektir selamlar .

%d blogcu bunu beğendi: