Rusya: Kürtler olmadan Cenevre’den karar çıkmaz…

Read Time:57 Second

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Cenevre’deki Suriye barış görüşmelerinde Kürtlerin katılımı olmadan karar alınmasının zor olduğunu ifade etti.

 

Rusya'dan "Suriye'nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü" açıklaması

 

Cenevre’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Türkiye’nin Suriye’deki rolünü değerlendirdi. Gatilov, “Rusya, Türkiye’nin Suriye’deki rolünü olumlu buluyor. Burada birçok şey Ankara’ya bağlı” diye konuştu.Cenevre’de devam eden 5. tur görüşmeler hakkında da konuşan Gatilov, görüşmenin zor geçtiğini ve taraflar arasında gündeme ilişkin fikir ayrılıkları bulunduğunu söyledi.

Gatilov, “5. tur son derece zor geçiyor. Bir önceki turda 4 maddeden oluşan gündem üzerinde uzlaşma sağlandı. Ancak taraflar arasında maddelerin gündeme alınma sırasıyla ilgili belirgin fikir ayrılıkları var” dedi.

Rusya’nın tüm maddelerin eşit öneme sahip olduğunu ve hepsinin eşit zeminde ele alınması gerektiğini düşündüğünü de kaydeden Gatilov, “Bu turun sonuçları hakkında konuşmak için henüz erken. Hissiyatıma göre, taraflar müzakerelere devam etmek istiyor. Görüşmelerin gidişatı, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya bağlı” ifadesini kullandı.

“Kürtler Olmadan Uygulanacak Karar Çıkmaz”

Öte yandan Gatilov, Cenevre’deki Suriye barış görüşmelerinde Kürtlerin katılımı olmadan karar alınmasının zor olduğunu belirtti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gatilov, “Kürtler, Suriye krizinin çok önemli bir parçası. Kürtlerin katılımı olmadan uygulanması mümkün kararlar alınması çok zor” dedi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Yorumunuz için teşekkür ediyoruz en kısa zamanda size cevap verilecektir selamlar .

%d blogcu bunu beğendi: