
‘Reqqa tamamen Fırat’ın Gazabı savaşçıları tarafından kuşatılmış durumda’
REQQA- YPJ Komutanı Sorxwîn Kobanê, El-Kerama’nın tamamen özgürleştirildiğini belirterek, “Reqqa tamamen Fırat’ın Gazabı savaşçıları tarafından kuşatılmış durumda” dedi.
YPJ Komutanı Sorxwîn Kobanê Fırat’ın Gazabı Hamlesi 3. Aşaması’na ilişkin ANHA’ya konuştu.
Sorxwîn Kobanê, günlerdir iki koldan süren şiddetli çatışmalar sonucu El-Kerama Kasabası’nın bu sabah DAIŞ çetelerinden kurtarıldığını belirterek, şunları söyledi: “Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası savaşçıları Ebû Xeşeb û Bîr Heba kollarından ilerleyerek çetelere karşı büyük direniş gösterdiler.
Savaşçıların büyük direnişleri sayesinde El-Kerama Kasabası tamamen DAIŞ çetelerinden kurtarıldı.”
Sorxwîn Kobanê, El-Kerama Kasabası’nın özgürleştirilmesi ile Reqqa’nın tamamen kuşatıldığını belirtti.
Konuşmasının sonunda şunları dile getirdi: “Savaşçılar çetelere ağır darbe vurdu ve onlarca çete öldürüldü. Çok sayıda silah ve cephaneleri savaşçıların eline geçti.
(na)
ANHA
Average Rating