Sırrı Süreyya Önder : referandum tahminim evet % 42 üstüne çıkmaz ! Öcalanın referanduma bakışı üstüne açıklama yaptı

Read Time:1 Minute, 25 Second

 

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Ben AKP’nin aldığı oyun çok gerisinde bir ‘evet’ çıkacağını görüyorum. Ben yüzde 40-42 bandının üzerine çıkamayacaklarını düşünüyorum” diyerek referandum tahmininde bulundu.

Partili cumhurbaşkanlığını ön gören anayasa değişikliği hakkında konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin tahminde bulundu.

“Hayır çıkacak. Biz birçok alanda 7 Haziran havasını teneffüs ediyoruz. 17 Nisan’dan itibaren barışı örgütlemeye başlayacağız” diyen HDP’li vekil Önder, “AKP’nin yarattığı günlük manşet çarkından beslenen bir kesim var. Bir kesim bizim halen ulaşamadığımız muhalif kesimin ulaşamadığı kendisini baskı altında hisseden ve ancak AKP iktidarı ile güvende olduğu yanılsamasını yaşayan bir diğer kesim. Bu iki kesim ‘Evet’e müşteri olacaktır. Ben AKP’nin aldığı oyun çok gerisinde bir ‘Evet’ çıkacağını görüyorum. Ben yüzde 40-42 bandının üzerine çıkamayacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dihaber‘in haberine göre, Önder, Abdullah Öcalan’ın başkanlık konusundaki tutumuna da değindi:

Başkanlık meselesine Sayın Öcalan’ın bakışı bir demokratikleşme seçeneği olarak nettir. AKP’nin başkanlık önermesinde bulunduğu sır değildi. Öcalan da buna ilişkin başkanlık sistemi olursa nasıl olması gerektiğine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Birinci görüşmede yapılmış bir değerlendirmeydi. Barışa dönük irade koyan tarafın böyle bir önermesi var. Bana yapılmıştı o değerlendirme. Çünkü partimiz adına yeni anayasa yapım komisyonun üyesiydim. Ona dönük bir anlatım ve sunum yapmıştım. Orada dedi ki: ‘ABD’deki gibi bir başkanlık sistemi, çift meclis ve yetkinin yerellere dağıtılması. Böyle bir şey olursa biz bunu tartışabiliriz, eğer buraya evrilirse destek de veririz.’ Getirilen şeye baktığımızda bırakın çift meclisi var olan meclis tamamen hükümsüz, yetkinin yerele dağıtılması hepten ortadan kaldırılmış durumda.

Sayın Öcalan o zaman bir değerlendirmede yapmıştı. (AKP) Bunu kendi hegomonik alanının genişlemesi ya da kurumsallaştırması için yapıyorsa, buna destek vermemiz bunun içinde olmamız mümkün değil demişti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Yorumunuz için teşekkür ediyoruz en kısa zamanda size cevap verilecektir selamlar .

%d blogcu bunu beğendi: